Už víte, co budete dělat o víkendu? Užijte si akce ve Zlínském kraji nabité strašidelnou zábavou

ZLÍNSKÝ KRAJ – Prokažte svou odvahu a užijte si strašidelnou zábavu v celém regionu. Stezky odvahy, lampionové průvody a večery plné halloweenského řádění ovládnou od pátku do neděle celý kraj. Rej masek si užijete v KOVOZOO ve Starém Městě stejně jako v napajedelském zámku nebo ve zlínském Podlesí. Na jedinečný strašidelný zážitek láká i zlínská zoo, jejíž areál ozdobí tematické dekorace, a na komentovaných prohlídkách s čarodějnicemi se děti nebudou nudit ani minutu. Vybrat si můžete i z bohaté nabídky výstav, dvou filmových festivalů nebo nahlédnout do provozu stáje ve Velkých Karlovicích.

 

ZLÍNSKO

Zlín

Speciální duchařská výzdoba, komentované prohlídky s čarodějnicemi a strašidelná stezka se dvanácti stanovišti. To vše si pro vás na sobotu a na neděli připravila Zoo Zlín. Halloweenský kostým s sebou!

Jedenáctý ročník Stezky odvahy halloweenským lesem pro rodiny s dětmi proběhne první listopadovou sobotu. V letošním roce se akce zúčastní česká a slovenská strašidla, účast potvrdili Rytíř Brtník z Brtníku spolu s Leontýnkou, Touživka Bahenní Svízelná, Jezinky, Hastrmani, Rýbrcoul z Krkonoš a další strašidla. Začíná se ve čtyři odpoledne v Lesoparku Podlesí. Akce je vhodná pro děti od šesti let. Nezapomeňte vzít s sebou špekáček!

Největší soutěžní filmová přehlídka na světě XVII. Mezinárodní festival outdoorových filmů bude mezi 1. a 6. listopadem k vidění ve Zlíně. Slavnostní zahájení festivalu proběhne v pátek o půl osmé večer v multikině Golden Apple Cinema za účasti hostů Milana Cahy, Moniky Benešová a Romana Horyna projekcí filmu Cesta jako žádná ze sta.

V sobotu od sedmi si přijďte do Velkokavárny Gulliver užít jazzem nabitý večer. Včelařovo jazzové trio & Bee Band & Double Guitar Band přijde s celou plejádou speciálních hostů z Jihlavy nebo Kutné hory. Uslyšíte fenomenální kytaru Bohumila Dvořáka nebo Přemka Hrubého.

Napajedla

Strašidla obsadí v pátek od pěti odpoledne také zámek Napajedla. Halloween na zámku láká nejen na prohlídku zámku plnou strašidelných úkolů, ale i na lampionový průvod po zahradě. Čeká na vás bar u ježibaby, mnich ve sklepení, nesmrtelná hraběnka, bludné víly nebo živé sochy. Vstup v kostýmu vítán.

Zažijte dobrodružství na plátně kina. Snow Film Fest přináší do Napajedel ty nejlepší zimní cestovatelské a sportovní filmy z celého světa i z domácí produkce. Těšit se můžete na hosta, instruktora a závodníka Martina Lafku, stejně jako na skvělé občerstvení. Přijďte v neděli ve čtyři odpoledne do Kina Napajedla.

Otrokovice

V sobotu si do otrokovické sokolovny přijďte od pěti odpoledne zacvičit, zahrát si a zjistit, jak jste odvážní. Halloweenský karneval se stezkou odvahy bude plný soutěží, tvoření a nebude chybět ani bohatá tombola.

Třináctý ročník mezinárodního festivalu blues a jižanského roku Stetson and Bourbon si můžete vychutnat v sobotu od sedmi večer ve velkém sále Otrokovické besedy. Hlavní hvězdou bude domácí superskupina THE ALLMAN COMPANY, vzniklá jako pocta legendární americké kapele ALLMAN BROTHERS BAND, jejíž padesátiletou veleúspěšnou hudební dráhu vloni uzavřela smrt zakladatele Grega Allmana. Na hlavní scéně také vystoupí skvělá polská jižanská kapela BLACKBERRY BROTHERS, slavní francouzští bluesmani NICO ZZ BAND a svérázný slezský bluesový bard PETR „DŽETRO“ RITZKA. Vše tradičně zarámují klobouky stetson, vůně bourbonu a jižanská kuchyně.

Vizovice

Dům kultury Vizovice nabídne od pátku až do konce měsíce unikátní Výstavu kresleného humoru Jaromíra Gottvalda. Přijďte do výstavních prostor Turistického informačního centra vždy od pondělí do pátku od osmi do dvanácti a od půl jedné do půl páté.

Slušovice

Světla lampionového průvodu se rozsvítí i v pátek ve Slušovicích. Přijďte v pět odpoledne ke kostelu na náměstí. Těšit se můžete na vystoupení tanečnice s ohněm a drobné dárky s občerstvením pro děti.

Slavičín

Od pátku do soboty zamiřte na multižánrový festival Neleň!, který vám nabídne mix přednášek, hudby, exhibice slam poetry, výstav a workshopů. Jeho cílem je motivace a inspirace pro všechny věkové kategorie. Program se uskuteční v Sokolovně, Městské knihovně a na základní škole.

 

KROMĚŘÍŽSKO

Kroměříž

O víkendu můžete v muzeu na Velkém náměstí naposledy nahlédnout do úžasného světa miniaturních, avšak o to zajímavějších tvorů v rámci výstavy Společenský život hmyzu. Prostřednictvím textů, fotografií, exponátů, modelů termitiště a mraveniště ve skutečné velikosti přibližuje základní témata týkající se sociálního života hmyzu. Součástí výstavy jsou rovněž doprovodné aktivity, při nichž se pobaví nejen děti všech věkových skupin, ale i dospělí.

Holešov

Tradiční český podsadový stan v živém lese, skautská klubovna, desítka her a mnoho dalšího je k vidění na výstavě Příběh holešovského skautingu, kterou máte ještě možnost zhlédnout na zámku v Holešově. Výstava je otevřena do pátku mezi devátou a dvanáctou dopoledne a jednou a pátou odpoledne.

Bystřice pod Hostýnem

Tradiční dušičkový Pochod napoleonských vojáků se koná v sobotu od tří odpoledne na Masarykově náměstí. Zahraje vám dobová hudba a k vidění budou zbraně a uniformy francouzské, rakouské a ruské armády. Od pěti se pak světelný průvod vydá na hřbitov k uctění památky zesnulých.

 

 

UHERSKOHRADIŠŤSKO

Staré Město

KOVOZOO bude plná strašidel, světýlek a duchařské zábavy pro celou rodinu. Strašidelná vývařovna, fotokoutek i stanoviště s plněním zábavných úkolů určitě nenechají žádného návštěvníka v klidu. Strašidelná zahrada zve malé i velké v pátek od čtyř do osmi večer.

Ostrožská Nová Ves

V pátek od pěti odpoledne čeká na děti Strašidelný podvečer na Slováckém dvoře. Těšit se můžete na strašidelnou stezku, úkoly, dílničky, dobroty a punč pro malé i dospělé.

 

 

VSETÍNSKO

Vsetín

Zámek Vsetín zve hned na několik zajímavých akcí. Pod názvem Konopí se skrývá výstava zaměřená na využití a zpracování této plodiny v minulosti a současnosti. Dozvíte se, že konopí nás může šatit, živit, léčit od všelijakých neduhů, může nám poskytnout střechu nad hlavou, účinnou izolaci a mnohé další. Pokud se chcete ponořit do historie, vydejte se Na skok do pravěku. Jestli vás zajímá, jak žili lidé na Valašsku a Kelečsku před třiceti tisíci lety, nenechte si tuto výstavu ujít. Na své si přijdou i hokejoví fanoušci. Na zámku totiž probíhá unikátní výstava pod názvem 80 let vsetínského hokeje, která vás seznámí s historií i současností oblíbeného klubu.

Velké Karlovice

Milovníci koní se v sobotu vydají do Velkých Karlovic na Den otevřených stájí Valencio. Představí se vám dostihoví šampioni, budete mít možnost setkat se s našimi předními žokeji i trenéry, svézt se s koňským spřežením, prohlédnout si zemědělskou techniku a vyhrát zajímavé ceny. Začíná se už ve dvě odpoledne.

Rožnov pod Radhoštěm

Dotýkat se exponátů je přímo přikázáno! Tak je charakterizována interaktivní výstava IQ parku Liberec s názvem Poznávej se v Brillovce v Rožnově pod Radhoštěm. Putovní výstava je kombinací hry, zábavy i poučení a zahrnuje přes padesát interaktivních exponátů, které jsou určené k vyzkoušení, vyřešení nebo soutěžení. Využijte jedinečnou příležitost k návštěvě výstavy až do 10. listopadu. Otevřeno je od pondělí do pátku od dvanácti do šesti večer a v sobotu a v neděli mezi devátou dopoledne a šestou večer.

Ratiboř

Páteční Lampionáda začne ve čtvrt na šest u školky. Večerní procházka vesnicí pak skončí u staré fary, kde bude připraveno malé občerstvení.