Uzavírka přejezdu Tábor-Horky omezí jednu linku MHD. Víme, kterou

TÁBOR – Jak už jsme vás informovali zde, od zítřka 1. listopadu 2019 bude uzavřen železniční přejezd Tábor-Horky. Z tohoto důvodu dojde také ke změnám ve vedení jedné z autobusových linek. Povíme vám, o kterou jde a co z toho pro vás vyplývá.

Změna ve vedení autobusové linky městské hromadné dopravy se týká konkrétně linky číslo 30. Od pátku 1. listopadu 2019 od 8:00 hodin (v ranních hodinách bude v pátek umožněno projet školnímu autobusu) do odvolání až do 14. listopadu 2019 (předpoklad do 17:00 hodin) nebude firma provozující tuto linku bez náhrady obousměrně obsluhovat zastávku Horky železniční zastávka (nejbližší zastávky Horky a Větrovy) a zastávku Větrovy ve směru Radimovice u Želče, Slapy a Dražičky.

Informaci sdělil zástupce ředitele divize autobusové dopravy – MHD Petr Pistulka. Linka číslo 30 pojede po objízdné trase vedené přes Slapy. „Z toho důvodu bude docházet k odchylkám jednotlivých spojů. Dojde k posunu časů od zastávky Horky ve směru Slapy, Dražičky, Slapy, Radimovice u Želče a Větrovy. Ze zastávek Větrovy, Radimovice u Želče a Slapy nelze z provozních důvodů zajistit dopravu do obce Dražičky. Na dotčených zastávkách jsou umístěny mimořádné jízdní řády ve žluté barvě. Za vzniklé komplikace se omlouváme,“ uvedl Petr Pistulka.

Dopravní firma i město Tábor si uvědomují, že se jedná o nepříjemnou situaci, která bude mít dopad nejen na zastávku u železničního přejezdu, ale dotýká se i cestujících z Dražiček, Slap, Radimovic u Želče a částečně i Větrov. Lze také předpokládat, že při cestě z Větrov do Tábora přes Slapy budou spoje nabírat zpoždění.