V Pardubicích byla zahájena dostavba mimoúrovňové křižovatky Palackého na silnici I/37

PARDUBICE – Ředitelství silnic a dálnic dnes zahajuje dostavbu mimoúrovňové křižovatky Palackého na silnici I/37. „Účelem akce je přestavba stávajícího mimoúrovňového křížení do tvaru plnohodnotné deltovité křižovatky, čímž dojde k propojení stávajících čtyřpruhů ve směru od Hradce Králové a Chrudimi. Součástí stavby jsou kromě hlavní trasy také úpravy stávajících komunikací, mostní objekty, opěrné zdi, přeložky inženýrských sítí, vegetační úpravy a rekultivace,“ představil zahajovanou stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Mimoúrovňová křižovatka Palackého je situovaná na západním okraji Pardubic. Po dokončení stavby „I/37 Pardubice – Trojice“ v roce 2017 zůstala v prostoru křižovatky Palackého dvoupruhová silnice, na kterou z obou stran navazují čtyřpruhové úseky. Z tohoto důvodu dochází v místě k častým dopravním komplikacím. Dostavbou nového jízdního pásu silnice I/37 v prostoru křižovatky dojde ke sjednocení profilu a tím ke zvýšení plynulosti dopravy.

Stavba je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 – 2020 z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Stavbu o délce 1 km zhotoví Skanska za cenu téměř 185 milionů Kč bez DPH. Předpokládané dokončení stavby je v červnu 2021.

Vizualizace: ŘSD