Zloděj smolař. Ukradl boty policistovi

PROSTĚJOV – Sedmadvacetiletý recidivista z Kroměříže má na triku několik krádeží. Husarský kousek se mu povedl, když ukradl boty policistovi.

Této krádeže se měl podezřelý dopustit 5. září ve druhém patře panelového domu v ulici Jana Zrzavého v Prostějově. Tam na chodbě ukradl pánské sportovní boty v hodnotě 600 korun. Boty patřily policistovi místního obvodního oddělení, který pachatele vypátral vlastním šetřením. Ke krádeži bot se podezřelý muž při výslechu přiznal. „K dalšímu osudu bot uvedl, že si je vyzkoušel, ale protože nebyly jeho velikosti, vyhodil je do odpadu,“ uvedl komisař František Kořínek.

Muž má dále na triku krádeže zboží v obchodech. K první krádeži došlo 4. října v drogerii v centru Prostějova, kdy ukradl pánský parfém a náhradní hlavice holicího strojku v celkové hodnotě přesahující 2 tisíce korun.  30. října ukradl v prodejně v Plumlovské ulici v Prostějově a v batohu přes pokladní zónu bez zaplacení pronesl deset rybích konzerv v hodnotě 399 korun. Při obou krádežích ho zadržela ostraha. Při třetí krádeži v obchodním domě v ulici Újezd v Prostějově byl také odhalen. Při pokusu o zadržení se však pracovníkovi ostrahy vysmekl a podařilo se mu utéct. Pracovníkovi ostrahy prodejny zůstal ale v ruce jeho batoh. V tom měl nejen tři ukradené lahve rumu, ale také peněženku s osobními doklady.

Podezřelý se uvedených skutků dopustil přesto, že byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. V uplynulých dvou letech dokonce vykonal dva tresty odnětí svobody na dobu 12 a 10 měsíců. Nyní mu s ohledem na jeho recidivu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uzavřel Kořínek.