Budějovice rozšiřují placené parkovací zóny. Víme, kde!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Patrně špatnou zprávu máme pro řidiče, kteří buď bydlí nebo často jezdí do krajské metropole Jihočeského kraje. Další placené parkovací zóny ve městě totiž jeho vedení stále rozšiřuje. V prosinci přibyde další oblast.

Od 1. prosince 2019 dojde k rozšíření placených parkovacích zón do území vymezeného ulicemi Husova, Pražská a Strakonická. Jedná se o druhou etapu posunutou do severozápadní oblasti Českých Budějovic.

„Nyní je postupně instalováno vodorovné a svislé dopravní značení a osazují se parkovací automaty. Součástí rozšíření bude i zpoplatnění záchytného parkoviště Na Dlouhé louce u křižovatky s Husovou třídou pro osobní auta, autobusy a nákladní soupravy. Parkoviště u Sportovní haly zůstane zatím nezpoplatněno,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Základní informace pro rezidenty, abonenty, vlastníky nemovitostí, pečovatele a návštěvníky naleznete zde. Další důležité informace jsou pak uveřejněny v příslušných složkách webu města a také zde v sekci Dlouhodobé parkování (rezidenti/abonenti) a Krátkodobé parkování (návštěvníci). „Na tomto odkazu je možné, po založení účtu, podat žádost o dlouhodobé parkovací oprávnění. Dále je možné využít kontaktních míst Dopravního podniku v Obchodním centru IGY, Obchodním centru Mercury a také v městském informační centru na radnici,“ dodala Jitka Welzlová, mluvčí města České Budějovice.