Na dva týdny se uzavře silnice na Osmeku v Přerově. Kudy povede objížďka?

PŘEROV – Jezdíte autem po Přerově? Pak by vás mohla zajímat následující zpráva. V pondělí 4. listopadu se začne opravovat mostek nad Strhancem, který se nachází před budovou Policie. Tato akce si vyžádá až do neděle 17. listopadu uzavírku blízké silnice v křižovatce ulic Osmek a Za Mlýnem.

V ulici Za Mlýnem se pracuje na rekonstrukci kanalizačního sběrače. Lidé z této části Přerova ale nemusejí zoufat, protože zástupci města pro ně vyjednali takovou objízdnou trasu, aby se co nejrychleji dostali autem ke svým domovům a nemuseli podstupovat mnohakilometrovou objížďku. „Podařilo se nám dohodnout s majiteli areálu, firmami Emos a Norsol, aby po dobu těchto dvou týdnů umožnili rezidentům průjezd přes Výstaviště,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Řidiči by ale měli plně respektovat dopravní značení, protože se budou nacházet na soukromém pozemku. Počítat musejí také s tím, že v neděli 10. listopadu se bude na Výstavišti konat Setkání chovatelů, takže od půlnoci do dvou hodin odpoledne nebude průjezd areálem možný. V době této uzavírky nebudou obsluhovány dvě autobusové zastávky – U zemědělské školy a U sokolovny, druhá jmenovaná je mimo provoz už delší dobu.