Největší atrakcí libereckého adventu bude obří ruské kolo!

LIBEREC – Vánoční program v Liberci začne slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Již tradičně budou na náměstí u radnice probíhat adventní trhy, svá přáníčka budete moci zavěsit na Strom přání. Letošní novinkou a největší atrakcí libereckého adventu bude obří ruské kolo, které určitě nepřehlédnete.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Liberci proběhne v neděli 24. listopadu v 16.15 hodin na Benešově náměstí. Symbol letošních Vánoc, jedle bělokorá, pochází z pozemku v ulici Šimáčkova. Také letošní strom bude zkrácen na 14 metrů, což je výška, která umožňuje zajistit dostatečnou statiku a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Na náměstí bude jedle dopravena 19. listopadu. Vánoční jedle bude náměstí u radnice zdobit do 7. ledna příštího roku. Ozdobena bude téměř osmdesáti výtvory libereckých základních i mateřských škol, na špici stromu bude zářit Ochranovská hvězda (70 cm) a 20 menších jich bude umístěno na vánočním stromě.

Adventní stánky se na náměstí u radnice začnou stavět v pondělí 25. listopadu, v sobotu 30. listopadu v 16 hodin se otevře adventní trh se 36 prodejními stánky a občerstvením. Po celou dobu konání adventní tržnice bude k vidění skleněný betlém z Křišťálového údolí. Tržnice svůj provoz ukončí v neděli 23. prosince.

Na nádvoří historické budovy radnice bude už počtrnácté umístěn oblíbený Strom přání, na který mohou děti i dospělí zavěsit kartičku se svým přáním nebo vzkazem Ježíškovi. Ze všech lístků vylosuje na začátku ledna vedení města přibližně třicet šťastlivců, kterým město jejich přání splní.

Novinkou letošního adventu bude obří ruské kolo s 18 kabinami pro 72 lidí. Umístěno bude na náměstí Edvarda Beneše u vyústění Moskevské, ale díky své výšce 25 metrů, délce 22 metrů a šířce 11 metrů ho určitě nepřehlédnete. Jízda bude stát 100 korun, děti do 100 cm zdarma.

Podrobnosti a jednotlivé akce letošního adventu v Liberci najdete v níže přiložených obrázcích pod článkem.

Foto: Magistrát města Liberec