Obrňte se trpělivostí, na dušičky vyrazí i sváteční řidiči. Policie na silnicích zvýší dohled!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Dušičky letos vycházejí na sobotu 2. listopadu. Spousta lidí nasedne do aut a vyrazí jako každý rok zavzpomínat na své blízké. V souvislosti se dnem Památky zesnulých a následujícím víkendem ale zhoustne silniční provoz, a tím i riziko dopravních nehod. Policisté v celém regionu proto na silnicích zvýší dohled.

Na dušičky vyrážejí na cesty i takzvaní sváteční řidiči, kteří toho přes rok moc nenajezdí. Proto je třeba vybavit se trpělivosti a ohleduplností. Ani podzimní počasí řidičům práci neusnadní, a tak je třeba řídit se zvýšenou opatrností.

Na parkovišti

Policisté budou také kontrolovat přímo hřbitovy i jejich přilehlá parkoviště, ale zloději čekají na svou příležitost a právě vaše auto se může stát předmětem jejich zájmu. Nenechávejte proto svá zavazadla, kabelky, elektroniku a cenné věci viditelně ve vnitřním prostoru zaparkovaného auta, ať zbytečně vizuálně nelákají pozornost potenciálních pachatelů. Veškeré věci je dobré uložit do zavazadlového prostoru nebo do uzavíratelných přihrádek v palubní desce. Snížíte tím riziko, že si zloděj vybere vaše vozidlo.

Na hřbitově u hrobů

Pozor byste si měli dát také při úpravě hrobů. Nenechávat své kabelky a cennosti volně položené bez dohledu, a to ani na malou chvíli! Zvýšenou opatrnosti se můžete vyhnout dalším nepříjemnostem, které byste museli řešit. Zloději se vracejí na hřbitovy ale také po Dušičkách. Kradou z hrobů věnce, vázy, sošky nebo třeba okrasné kovové předměty, tady je dobré dát na radu policie a pořídit si fotodokumentaci hrobu pro případ, kdyby došlo k jeho poškození nebo odcizení věcí z hrobu.

Podívejte na VIDEO: Chráníme svůj majetek i v období Dušiček | FKU