Vloupal se do domu, odcizil klíče a odjel ukradeným autem. Policisté hledají svědka na záznamu

BRNO – Policisté v brněnské části Královo Pole vyšetřují drzou krádež jednoho nenechavce. Ukradl při vloupání do domu věci, klíče, a pak i automobil celkem za 200 tisíc korun.

V noci z pondělí na úterý neznámý pachatel násilím vnikl do rodinného domu na ulici Berkova, kde spal sedmasedmdesátiletý majitel. Do domku vstoupil po poničení vstupních dveří. Celé přízemí prohledal, a to včetně přilehlé dílny. Kromě několika drobností sebral i aku-řetězovou pilu značky Makita. V domě nalezl také klíče od vozidla, pomocí nich pak dálkovým ovladačem odemkl nedaleko zaparkovaný automobil značky Volkswagen Touran. Drze do něj lup uložil a z místa odjel. Zloděj způsobil majiteli škodu za dvě stě tisíc korun.

Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy. Zachytily muže, který otevírá auto a následně s ním odjíždí. Policie žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění svědka na záznamech, neboť by mohl přispět k objasnění tohoto případu. Dále pátrají po odcizeném vozidle Volkswagen Touran stříbrné barvy, viz následující odkaz (není-li odkaz aktivní, pátrání již bylo odvoláno). „V současné době je věc prověřována pro podezření ze spáchání tří trestných činů: krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Pokud máte jakékoliv informace, ozvěte se na tísňovou linku 158. Taktéž se můžete přímo obrátit na policisty z obvodního oddělení Brno-Královo Pole na telefonní lince 974 624 712,“ žádá mluvčí policistů Petr Vala.

zdroj: Policie JMK