Xindl X by raději běžel uličkou hanby nahý než tančit sambu!

Xindl X – vlastním jménem Ondřej Ládek je dalším účastníkem v soutěži StarDance X, který tuto sobotu soutěž opustil. Vaz mu zlomila samba! Předposlednímu soutěžnímu večeru předcházel nešťastný pohyb při vykládání dodávky a celý večer odtančil s obstřiky, ale postoupil. Tuto sobotu záda bolely, ale  obstřiky zřejmě chyběly, a tak ho diváci, určitě k jejich škodě, poslali domů. Ondřej totiž sliboval, že v něm je skrytý taneční. Škoda, že už jej neuvidíme!

Jak jste reagoval, když jste dostal nabídku zúčastnit se tohoto ročníku StarDance?

Je to jeden z mála z pořadů, který v televizi sleduji, když mi to tedy náhodou časově vyjde. Proto jsem ani chvíli neváhal a na nabídku jsem kývl. Navíc když se blíží čtyřicáté narozeniny, tak člověk trochu bilancuje svůj život a říká si, že by chtěl taky dělat něco jiného než trávit čas v dodávce a mezi tím si sem tam zahrát nějaký koncert. Takže bych řekl, že StarDance bylo pro mě hezky načasované.

Podporovala vás rodina?

Nejvíce mě podporovala manželka, která hned říkala, abych do toho šel. Naopak maminka zase tvrdila, že jsem se zbláznil a že si určitě něco utrhnu, ještě než to začne.

Jaké byly vaše cíle v soutěži?

Nikdy jsem netančil, tak jsem neměl ani představu, jak to půjde. Ovšem už to, že jsem nevypadl v prvním kole, byl úspěch. Jak se zintenzivňovaly tréninky, začal jsem považovat za úspěch i to, že jsem se vůbec dalšího kola dožil.

Při představování jste říkal, že je ve vás skrytý tanečník. Ukázal se?

Skrytý tanečník se začal objevovat, ale zatím jsem tančil úplně jiné tance, než bych býval potřeboval.

Co  pro vás bylo nejtěžší?

Dělalo mi problém zapamatovat si kroky. Na rozdíl od klasické výuky tance, kde se učí tance ve své základní formě,  na StarDance to jsou hodně odlišné variace a modifikace. O to je to složitější. Musím říct, že to pro mě bylo jako učit se text písničky třeba v čínštině, které nerozumím.

Ondřeji, jste muzikant a rytmus vám nedělá žádný problém, je to výhoda?

Slyším rytmus, a poznám, když mi nějaký krok nevyšel…

Jak jste zvládal taneční boty a kostýmy?

Co se týče bot, tak ty na klasiku ještě jdou, ale ty na latinu byly utrpení. Normálně jsem zvyklý nosit boty třeba o dvě čísla větší, což u tanečních nejde. Ty jsou naopak třeba o číslo menší.

Bavila vás víc  latina nebo standard?

Neměl jsem dost času to, abych na to přišel. Předtím jsem myslel, že mě více bude bavit latina. Ale donedávna jsem ještě žil v přesvědčení, že tango je také latina.

Jak jste zvládal trému přímých přenosů?

Já tedy nejsem trémista, nicméně to, s čím normálně chodím na pódium, už mám poměrně dost zažité a ve StarDance to bylo úplně nové. Navíc mám pocit, že na chybu při vystupování na koncertě se vždy dá nějak navázat, ale u tance se to s jedním přešlapem může rozsypat jako domeček z karet.

Používala na vás Markéta nějaké taneční termíny, kterým jste nerozuměl?

No tak já spíš luštil co jsou taneční termíny a co je ostravský dialekt.

Jak jste náročné tréninky zvládl po fyzické stránce?

Při prvním jsem si říkal, že je to docela v pohodě. Nicméně potom jsem přišel domů a prospal jsem zbytek dne. A takhle to bylo pokaždé.

Z kterého z porotců jste měl největší strach?

No, myslím, že nejkrutějším soudcem byla stejně vždycky maminka u televize.

Tragická báseň o tragické sambě!

Proběhnout nahý uličkou hanby,

nechat se tetovat na ohanbí,

jít bosý hnízdem černé mamby,

to je nic proti krokům samby