Plumlovská v Prostějově: z ošklivé výpadovky je moderní silnice

PROSTĚJOV – Jedna z prostějovských páteřních komunikaci prošla v uplynulých měsících zásadní rekonstrukcí. Plumlovská ulice odvádí dopravu z centra města směrem na Boskovice a Blansko a nyní je znovu průjezdná.

Práce byly zahájeny v listopadu roku 2018, kdy Správa silnic Olomouckého kraje zrekonstruovala zhruba dvě stě metrů dlouhou část Plumlovské ulice s napojením na okružní křižovatku ulic Josefa Lady a Anglická. Na jaře tohoto roku pak město Prostějov zahájilo opravy inženýrských sítí, chodníků, veřejného osvětlení, parkovacích ploch a úpravy veřejné zeleně. „Na tyto práce navázala správa silnic v říjnu 2019 a opravila vozovkuv délce 1,15 kilometru. Celková investice kraje přesáhla dvanáct miliónů korun,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Správa silnic navíc v rámci stavby opravila komunikaci v Blahoslavově ulici. Díky tomu došlo k propojení zrekonstruovaných úseků v Plumlovské ulici, Jiráskova náměstí a terminálu veřejné dopravy v Blahoslavově ulici.„Nově opravená silnice i její okolí vypadá skvěle. Věřím, že řidičům se po ní bude dobře a hlavně bezpečně jezdit,“ řekl při slavnostním otevření silnice hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.