Pod lampou je největší tma

ZDICE – Další případ vykradené dodávky s pracovním nářadím, řeší policisté ve Zdicích.

Minulý týden jsme přinesli zprávu o krádeži nářadí z vozu v obci Tlustice, nyní nám policejní mluvčí Marcela Pučelíková, sdělila informace o novém, velmi podobném případu. „ Celková škoda, která byla tentokrát vyčíslena, dosahuje na částku 278 300 korun. Po neznámém zloději pátrají policisté z Obvodního oddělení Beroun, kteří přivítají jakékoliv informace vedoucí k jeho ztotožnění na telefonu 974 872 700,“ požádala mluvčí o pomoc veřejnost.

V době mezi 1. listopadem od odpolední 16. hodiny do 19:30 hodin v ulici Čs. Armády ve Zdicích vylámal zloděj zámek pátých dveří na voze Peugeot Boxer a vykradl nákladní prostor. Nejspíš se řídil heslem, pod lampou je tma, když se nebál krást v tuto dobu. Majitel tak přišel o 3 vrtačky Dewalt, o 2 akuvrtačky v kufru, elektrickou vrtačku s příklepem, bourací kladivo Makita, kleště Engetool, lisovací kleště, flexy a svítilny.

Vypadá to, že si zloděj bude otvírat živnost nebo se věci pokusí prodat, což je pravděpodobnější. Na pozoru by se měli mít tedy také majitelé bazarů.