Vsetínské vratné kelímky se dočkají nové edice. Setkáte se s nimi už v prosinci

VSETÍN – Úspěšným projektem „Je to čistě“ vyhlásilo město Vsetín boj jednorázovým plastům. V letošním roce si kelímky s ovečkou získaly nejen oblibu návštěvníků veřejných akcí, ale hlasujících v  prestižní soutěži E.ON Globe Energy, kteří projekt zvolili jako nejlepší v kategorii obcí. Ovečka se se svými hláškami objeví i v nově chystané edici, která se Vsetíňanům poprvé představí na letošních předvánočních akcích.

Na jaře město pořídilo celkem dvanáct tisíc vratných kelímků, které byly v průběhu roku používány na koupališti Pod Pecníkem a zapůjčovali si je i pořadatelé veřejných akcí. „Kelímky se tak například objevily na Huslenských slavnostech, Valašském záření, hokejbalovém turnaji Stoupa Cup nebo na Zahradní slavnosti společnosti Austin Detonator,“ vyjmenoval Ivo Kousal ze Vsetínské sportovní. Zapůjčily si je také obce na Opavsku, které by chtěly podobný projekt uskutečnit ve svém regionu.

Na posledním zasedání přijala Rada města Vsetína finanční dar ve výši pětatřicet tisíc korun od firmy Kayaku Safety Sytems Europe. Za pomoci získaných finančních prostředků bude pořízeno pět tisíc nových vratných kelímků, jejichž design připravuje místní autor Tomáš Blažek ve spolupráci s koordinátorkou Simonou Hlaváčovou a spolupracovníky z řad vsetínských společností.

Jelikož by se Vsetíňané měli s novými kelímky poprvé setkat na předvánočních akcích v prosinci, budou určeny i pro horké nápoje. „Novou modrou sadou doplňujeme chybějící kelímky po letních akcích. Pokračujeme ve stejném designu, protože se v první edici osvědčil a vsetínská firma je s touto grafikou spokojená. Opět se můžete těšit na ovečku v dalších dvou podobách.  Naše ovečka je ve znaku i na vlajce města Vsetína a současně je symbolem Valašska,“ dodala koordinátorka projektu, místostarostka Simona Hlaváčová.

Foto: V rámci nové edice město uvede i variantu pro horké nápoje. Zdroj: Město Vsetín