„Svlíknu vás z uniformy,“ vyhrožoval muž strážníkům

HRADECKO – Velmi závažný případ řešila o víkendu policie v královéhradecké metropoli. Hlídka přistihla opilého muže, jak se snaží roštem od kanálu rozbít bankomat. Výtržník strážcům zákona začal dokonce vyhrožovat. Celá situace měla ale ještě nepříjemnou dohru.

Třiatřicetiletý muž se v sobotu večer v Hradci Králové opil v baru a chtěl si jít vybrat peníze z bankomatu. Zařízení mu údajně opakovaně odmítlo vydat částku 2000 korun, proto se opilec rozhodl, že vyndá rošt z blízkého kanálu a s bankomatem si „vyřídí účty“. Na místo byla přivolaná hlídka městské policie, která se snažila výtržníka umravnit. Ten však s nimi odmítal spolupracovat, byl vulgární a velmi agresivní. Křičel na ně: „Svlíknu vás z uniformy.“ Muži zákona mu proto museli nasadit pouta a převézt ho na záchytku, kde mu naměřili skoro dvě a půl promile alkoholu. Následující den ráno se muž za své jednání omluvil.

V neděli odpoledne ale tento podivín napsal hradecké městské policii dva výhružné emaily, ve kterých tvrdil, že v nočních hodinách proletí oknem služebny samozápalná láhev. Okamžitě se po odesílateli začalo pátrat a celá věc byla předána Policii ČR. Ta ho našla v jednom z barů a provedla mu dechovou zkoušku, která ukázala necelé dvě promile alkoholu. „Následný den po vystřízlivění byl vyslechnut a obviněn. Ke svému činu se přiznal a odůvodnil ho vypitím velkého množství alkoholu, a že to vážně nemyslel. Naštěstí k realizaci výhrůžky nedošlo – byl zadržen dvě hodiny před stanoveným časem, přesto muži hrozí až tři roky vězení,“ říká policejní tisková mluvčí Eva Kněžourová.