Vagon diakonie zastaví na městském nádraží v Jihlavě

JIHLAVA – Diakonie Broumov přijede na nákladové nádraží v Jihlavě, za prodejnu Ferona v sobotu 23. listopadu. V době od 9.00 do 17.00 hodin sem můžete přinést věci, které už nepotřebujete. Ty pomůžou potřebným.
„Lidé mohou přivést veškeré oděvy, bytový textil, ručníky, ložní prádlo, utěrky, záclony, obuv, pásky, kabelky, hračky, knihy, drogistické zboží, hygienické potřeby, menší funkční elektrospotřebiče, látky, jakékoliv nádobí nebo drobné předměty z domácnosti, jako jsou vázy nebo květináče,“ uvedla Zuzana Keraghelová z Diakonie Broumov.

Naopak pracovníci Diakonie Broumov nepřijmou velké spotřebiče, jakojsou ledničky, televize nebo počítače. Matrace a z ekologických důvodů ani koberce. Transportem by se znehodnotila jízdní kola, dětské kočárky nebo nábytek a nevyužijí ani silně znečištěný, plesnivý nebo vlhký textil.

Diakonie Broumov přes 25 let poskytuje pomoc lidem v sociální nouzi. Zajišťuje materiální pomoc všem, kteří ji potřebují. Pomáhá potřebným lidem formou materiální pomoci, bydlením pro potřebné a nabídkou pracovních příležitostí pro osoby znevýhodněné na trhu práce.