Adoptuj panenku a zachráníš dítě

STŘEDOČESKÝ KRAJ – UNICEF ve spolupráci se Středočeským krajem odstartoval první ročník soutěže Miss panenka senior.

Tradiční několikaletou akci Miss panenka junior, v níž o výhru při výrobě panenek soutěží děti a studenti škol, letos doplnila stejná soutěž seniorů. Panenky, jejichž autory jsou senioři a klienti domovů seniorů ze Středočeského kraje, čekají na Vaše hlasování na této stránce. Soutěžních panenek je 67, hlasovat můžete do konce listopadu a tři z nich získají titul Miss panenka senior Středočeského kraje 2019. Výrobci výherních panenek budou odměněni.

Význam akce je charitativní, výtěžek bude použit na podporu očkování dětí v rozvojových zemích. Panenky budou nabídnuty v rámci projektu „Adoptuj panenku a zachráníš dítě“ k symbolické adopci za 600 Kč na e-shopu UNICEF ČR. Tato cena odpovídá nákladům na očkování proti šesti smrtelným nemocem pro jedno dítě: spalničky, záškrt, černý kašel, tetanus, tuberkulóza a dětská obrna.

„Napadlo nás, že by se do podobné akce mohli zapojit i naši senioři. Když jsme s nimi o tom mluvili, byli nadšení, takže jsme s organizací UNICEF nápad rádi uskutečnili. Je to generace, která ještě velmi dobře ovládá ruční práce, takže výsledkem jsou nádherné panenky, ze kterých bude těžké vybírat,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, pod jejíž záštitou akce probíhá.