Jana Boušková a Václav Vydra : Milují se a chtějí být spolu!

Oblíbený gastronomický pořad Prostřeno! si už asi nikdo neumí představit bez charakteristických komentářů oblíbených herců Jany Bouškové a Václava Vydry. A v této symbióze se na televizních obrazovkách objevují  již téměř deset let! Jak oba přiznávají, v počátcích pořadu si mysleli, že to je práce tak na půl roku. Ani jeden z nich netušil, že se z pořadu o vaření stane takový fenomén a už vůbec by je nenapadlo, co jsou někteří účastníci schopni pro výhru udělat. Naštěstí pořad přináší především pozitivní zábavu a hlavně množství nových receptů. Zeptali jsme se moderátorů, zda je pořad také inspiruje ke zkoušení nových receptů a jaké bude jejich vánoční menu. 

Po deseti letech v Prostřenu, je ještě nějaký recept, který by vás překvapil?

Jana Boušková :  Ano. Zvlášť v poslední době, kdy v „Prostřeno“ vystupují i lidé jiných národností. Např.Tatarka, Polka, Syřan… Jejich zvyky a recepty samozřejmě neznám.

Václav Vydra : Ani ne.

Zkoušeli jste si doma vařit podle některých receptů, které v Prostřenu  byly?

Jana Boušková : Pořád se chystám. Ale ten čas…. Možná to vyjde tyhle Vánoce.

Václav Vydra :  Já se nechystám…

 Kdo z Vás dvou je lepší kuchař?

Jana Boušková : Já.

Václav Vydra : Já ne. :O))))

Kdo vaří lépe nebo raději? 

Jana Boušková : Já, teda takhle – Vašek dělá úžasnou pizzu – jedla jsem ji jen jednou… a skvělá vajíčka na hniličko – ty mám zato každý den. Když chci.

Václav Vydra : Jana.

Jakou kuchyni máte nejraději? 

Jana Boušková + Václav Vydra : Jakoukoliv, když je dobrá. Ale rádi si zajdeme třeba na mexickou nebo čínskou do Hostivic, nebo na španělskou.

Prozradíte nám Vaše každoroční vánoční menu?  

Jana Boušková + Václav Vydra : Kapr a bramborový salát.

Vzhledem k tomu, jak dlouho jste spolu – třicet let, zeptám se : Je něco, co byste poradili lidem, aby spolu dokázali vydržet, nebo ještě lépe, aby spolu dokázali být šťastní jako partneři? 

Jana Boušková :  No jo, no… to je těžký. Musí se milovat a chtít spolu být.

Václav Vydra : A pak budou potřebovat pořádnou porci vzájemné důvěry, úcty a tolerance.

Jana Boušková : A hlavně rezignovat na to, že toho druhého předělají k „obrazu svému“.

 

V premiérové sezoně Prostřeno! se hraje o desítky tisíc korun!

Nově se bojuje i o hlasy diváků. Pět soutěžících, pět večeří, menu tradiční, exotická i experimentální!  Amatérští kuchaři z celé České republiky mají i nadále šanci na hlavní výhru pro nejlepšího hostitele – 60 tisíc korun, kterou získají díky uznání a hlasům soupeřů. Nově mají ale i další důvod k předvedení toho nejlepšího, co u plotny umí. Do bodování svým hlasováním zasáhnou také diváci, kteří rozhodnou, kdo z pětice hostitelů si nejvíce zaslouží odměnu 10 tisíc korun. V případě shodné volby soupeřů s hlasujícími diváky o nejlepším hostiteli, si tak vítěz může v součtu odnést až 70 tisíc korun! To už je výzva, kterou stojí za to přijmout!  A s prázdnou neodejdou ani hlasující diváci, jeden z nich vždy získá 10 tisíc korun.  V premiérové sezoně jde o hodně! Předveďte to nejlepší z vašeho kuchařského umění, překvapte své soupeře, získejte si sympatie diváků a výhra v podobě 60 tisíc, 10 tisíc nebo dokonce 70 tisíc korun může být vaše!