O jednu z novinek na Lipně se zajímá tým kolem Evy Samkové

LIPNO NAD VLTAVOU – O novinkách, které pro letošní sezonu chystá lipenský areál, jsme vás již před nedávnem informovali (článek najdete zde). O jednu z nich se zajímá i tým kolem olympijské vítězky Evy Samkové. Nyní se zaměříme na to, jakým směrem se letos bude ubírat Skiareál Lipno.

Zábava, zábava, zábava, to je aktuální trend, kterým se ubírá rodinné lyžování a Skiareál Lipno tento trend udává. „Největší jihočeské lyžařské středisko investuje do zimních novinek 40 milionů korun, a právě na zábavu při lyžování klade důraz,“ říká mluvčí skiareálu Vojen Smíšek. V areálu vyroste zbrusu nová snowcrossová trať, dvousedačková lanovka a sjezdovka „Lipenská“ pro rodiny s dětmi. Novinky čekají lyžaře i při nákupu skipasů.

„Na letošní sezonu chystáme rozšíření skiareálu o dvě nové sjezdovky a přibude také dvousedačková lanovka. Udáváme současný trend rodinného lyžování, a proto bude jedna z tratí zábavný Snowcross. Tento směr nám dlouhodobě potvrzují také pozitivní reakce našich klientů,“ uvádí Vojen Smíšek.

Zábavu na svahu zde reprezentují dvě skicrossové tratě s tunelem, měřený slalom a snowpark. Nový Snowcross tak bude již třetí tratí tohoto typu. Z celkových zhruba 13,5 kilometrů lipenských sjezdovek je nyní čtvrtina pojata právě s ohledem na zábavu.

O nový Snowcross na Lipně se zajímá také Czech Snowboardcross team, skupina kolem olympijské vítězky ve snowboardcrossu Evy Samkové. „Ti by zde chtěli vytvořit zázemí pro českou reprezentaci a trať využívat pro trénink závodníků. Lipno by se tak stalo jedním ze dvou míst v České republice, kde reprezentace trénuje,“ sdělil mluvčí skiareálu. Czech Snowboarcross team přitom už několik sezon pořádá na Lipně zimní a letní kempy, na kterých děti trénují právě jízdu na prkně.