Policie pátrá po čtrnáctiletém chlapci z Tečovic. Neviděli jste ho?

ZLÍNSKO – Desítky policistů od včerejšího dne pátrají po čtrnáctiletém chlapci z Tečovic na Zlínsku, který se nevrátil ze školy a nedal o sobě rodičům vědět. „Naposledy ho v úterý odpoledne viděl jeho kamarád. Hoch je pohřešovaný poprvé,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po chlapci pátrá ve Zlíně, Malenovicích a okolí několik desítek policistů z řad pořádkové, dopravní i cizinecké policie. Policistům pomáhají i strážníci. „Pokud počasí dovolí, do pátrání se zapojí také vrtulník,“ dodala Kozumplíková.

Chlapec má štíhlou postavu, je vysoký 165 centimetrů, má hnědé oči a tmavě hnědé vlasy s dlouhou ofinou. V době odchodu měl na sobě modré kalhoty, černou bundu s logem značky na levé straně a černé boty. S sebou měl černooranžovou tašku na jeden popruh s pomůckami do školy. Mobilní telefon u sebe nemá.

Policie předpokládá, že by se mohl pohybovat v okolí, pravděpodobně v lese nebo chatové oblasti. Nevylučuje ale ani variantu, že někam odcestoval. „Pokud nám o chlapci můžete podat jakékoli informace, volejte, prosím, linku tísňového volání policie 158,“ vyzvala Kozumplíková.