Roční parkovací karta slibuje Zlíňákům větší komfort a úsporu

ZLÍN – Zlínské řidiče čeká další novinka. Už v říjnu zavedlo město změny v ceníku parkovného a následně koncem měsíce představilo podobu nového navigačního systému, který má řidiče informovat o volných parkovacích místech a aktuální dopravní situaci. Nyní si obyvatelé krajského města mohou zakoupit roční parkovací kartu pro vybrané ulice v centru města. „Rezidentům kromě vyššího komfortu přináší také finanční úsporu, její cena totiž činí 1 500 korun ročně,“ informoval mluvčí města Tomáš Melzer.

Na roční parkovací kartu má nárok rezident dané lokality. „Rezidenty se pro účely parkovišť a úhradu ceny prostřednictvím parkovacích automatů rozumí fyzické osoby s trvalým bydlištěm. Karta bude vydána při předložení dokladu osvědčujícího trvalé bydliště a vlastnictví či užívání vozidla,“ říká Jarmila Vlasáková z Technických služeb Zlín.

Rezidenti tím ale nemají garantované parkovací místo. „Výhodou však pro ně je, že mohou parkovat u svého domu bez starostí o placení parkovného. Nemusí vybíhat ven a prodlužovat si dobu parkování. Jde o nejrychlejší krok, který nyní můžeme udělat, abychom zvýhodnili rezidenty oproti ostatním,“ přiblížil dříve radní Michal Čížek odpovědný za dopravu. Rezidentní ulice ve městě jsou téměř všechny, kde je parkovací automat, výjimku tvoří ulice Hradská.

Karty můžete zakoupit osobně v kanceláři servisu parkovacích automatů v podchodu na náměstí Práce. Přijďte v pondělí nebo ve středu od osmi do jedenácti a od jedné do půl třetí.