Tachovští policisté varují před nesolidním jednáním!

TACHOVSKO – Jedná se o nabídky práce, které mohou být ve finále neprofesionálně provedené a předražené. Tachovští policisté mají poznatky o nesolidním jednání některých firem, které se v současné době vyskytují na Tachovsku.

Jak policisté zjistili, tyto firmy kromě fyzických osob oslovují i různé právnické subjekty včetně obecních či městských úřadů a své služby nabízí jak osobně, tak prostřednictvím e-mailu, který hromadně rozesílají. Jedná se zpravidla o cizince, kteří nabízejí klempířské a asfaltérské práce.

Ceny za práci jsou domlouvány často ústně a bez smlouvy o provedení práce, v řadě případů se jedná o nabídku, kdy je práce prováděná okamžitě, aniž by měl zákazník čas si nabídku řádně promyslet. Případným zájemcům se tyto nabídky mohou zdát být lákavé, avšak vzhledem ke kvalitě neprofesionálně provedené práce, jsou ve skutečnosti předražené.

Zhotovitel navíc konečnou sumu často navýší o nepředvídatelnou částku, která ani provedené práci neodpovídá. Vzhledem k tomu, že se v těchto případech často nejedná o podezření ze spáchání přestupku či trestného činu, které jsou v kompetenci řešení policie, nespokojeným zákazníkům nezbývá nic jiného, než se obrátit na občansko-právní soud a spravedlnost vymáhat touto cestou.

Policisté proto občanům prostřednictvím své mluvčí Dagmary Jiroušková doporučují: „Buďte v těchto situacích obezřetní, zjistěte si reference na danou firmu – pokud jsou nějaké dostupné, a samozřejmě se informujte o cenách nabízených prací i u konkurenčních společností. V neposlední řadě se můžete poradit se svými blízkými a příbuznými.“