Ukradl auto i s dítětem! Zoufalá matka si za to může sama

PRAHA – Neuvěřitelný příběh se odehrál na Praze 4. Matka přijela pro svou dceru do školy, zanechala však nastartované vozidlo před budovou. Když se vrátila, bylo auto i s druhou dcerou pryč.

Jednatřicetiletá žena přijela v pondělí o půl čtvrté odpolední pro svou dceru před školu v ulici Mikulova na Praze 4. Ve vidině rychlého návratu ponechala vůz nastartovaný. Na zadní sedačce spokojeně spala malá šestiměsíční dcera. Když se žena po zhruba pěti minutách vrátila, zjistila, že je vůz i dcerou pryč. Okamžitě zalarmovala policii.

O pět kilometrů dále, v ulici Choratické objevila jiná žena na asfaltu parkoviště dětskou sedačku. Po chvíli se pohnula a ona s překvapením zjistila, že není prázdná. Chvilku čekala, zda se objeví rodiče, ale nic tomu nenasvědčovalo, a tak sedačku i s dítětem odnesla na policejní stanici Spořilov. Zloděj vozu si patrně povšiml, že v autě není sám, a tak malou pasažérku vyndal ven a ujel. V tu dobu již zoufalou maminku vytěžovala policejní hlídka před školou. Informace o nálezu holčičky se k nim dostala, a maminka si ji nezraněnou vyzvedla.

„Vozidlo nalezli policisté pohotovostní motorizované jednotky dnes v noci. Bylo havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad vinným potokem na Praze 4,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Krádež vozidla zachytila kamera umístěná na škole, ale není z pachatele mnoho vidět. Jen, že má červenou bundu. Policie žádá řidiče, kteří v pondělí odpoledne projížděli tímto místem, a mají záběry z palubních kamer, aby se přihlásili na linku 158. Pachateli nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Policie varuje, nenechávejte nastartovaná a nezabezpečená vozidla bez dozoru. Natož s malým dítětem uvnitř.