V Telči vznikne nová cykloatrakce

TELČ – Menší a začínající cyklisti na horských kolech se můžou těšit na nový singletrailový areál, který do konce příštího roku vyroste v Lipkách u Telče. Tři trasy o celkové délce 2,8 kilometrů, které doplní potřebné zázemí, ocení hlavně rodiny s dětmi.

„Přestože singletrailový areál bude sloužit především rodinám s dětmi, věříme, že si najde své uživatele ve všech věkových kategoriích,“ uvedl místostarosta Telče Pavel Komín. Areál za 2,7 milionu korun doplní už realizovanou a hojně využívanou cyklostezku. Navíc bude mít také výhodnou polohu v blízkosti rekreačního areálu a kempu u rybníka Roštejn

Současně s výstavbou singletrailového areálu bude město Telč realizovat i přeshraniční projekt nazvaný Přírodní dědictví rašeliništních krajin regionu Mühlviertel a Geopark Vysočina jako chráněný přírodní prostor, místo zážitků a vzdělávání. V rámci projektu mimo jiné vznikne stezka pro pěší a cyklo propojující Telč, lokalitu Lipky s Řásnou a dále Velkým Pařezitým rybníkem. Půjde o přírodní cyklotrasu s řadou atraktivních zastavení, která povede právě kolem areálu singletrailů.

Singletraily jsou úzké přírodní jednosměrné stezky, mají přírodní povrch a vlní se mezi stromy, nikdy nevedou dlouho rovně, příliš z kopce ani do kopce. Singletrail respektuje lesní prostředí a je upraven ý tak, aby si návštěvníci všho druhu užili jízdu v přírodě. Trasy zahrnují klopené zatáčky a další prvky, které nabízejí možnost získávat a zábavnou formou zlepšovat dovednosti v jízdě na horském kole.