Atletická hala si polepší o parkovací místa

BRNO – Atletická hala v bohunickém kampusu se dočká více parkovacích míst. Rada města Brna totiž schválila dodatečné změny.

Třípodlažní stavbu budou nejvíce využívat výkonnostní sportovci a také studenti Masarykovy univerzity. Je koncipována na jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží, kapacita haly má být 2200 diváků. Ti samozřejmě potřebují také místo na parkování. Radní proto rozhodli, že místo původních 48 parkovacích míst jich bude nově 170. „Napravujeme špatně připravený projekt po našich předchůdcích, kteří řešení parkovaní u atletické haly neměli zpracované vůbec,“ uvedl David Grund, radní pro oblast investic.

Stavba by měla začít růst v květnu 2020, finále se očekává v druhé polovině roku 2021. Tím, že se navýší kapacita parkovacích míst, vzroste i cena projektu, a to o více než 21 milionů korun bez DPH. Hala byla doteď oceněna na 785 milionů. Hlavní stavební složkou jsou firmy IMOS Brno a. s., HOCHTIEF CZ, a. s., a SPORT Construction, a. s.. Realizace je rozdělena na dvě etapy, přičemž přípravná fáze trvá 16 měsíců, samostatná stavba potom 19 měsíců.