Kovářská pětka ovládne tovární areál. Změřte síly s profesionálním triatletem Petrem Vabrouškem

ZLÍN – Zima se sice pomalu blíží, ale běžecké boty ještě do skříně neschovávejte. V sobotu se zlínským továrním areálem už po šesté proženou malí i velcí závodníci v rámci unikátního sportovního klání Kovářská pětka. Přijďte před 72. budovu a od 10:11 vyrazte po boku loňského vítěze, zlínského triatlonisty Petra Vabrouška a jeho syna Filipa v závodu na pět kilometrů.

Hlavní trasa závodů měří pět kilometrů a je určena jak pro jednotlivce, tak pro štafety, kterým bude místo kolíku sloužit kladivo. „Junioři a zdatné děti, které si troufnou vyrazit na trať společně s dospělými, si mohou zaběhnout první okruh ze tří, který bude mít asi 1900 metrů,“ uvádí Zbyněk Rozsypal za Kovárnu VIVA, která závod organizuje.

Nejmladší běžci se vydají na trať už po deváté dopoledne. Čekají je kratší trasy odstupňované podle věkových kategorií. Pro závodníky i jejich fanoušky bude připraveno drobné občerstvení.

Letošní startovní listina zatím čítá sto sedmdesát závodníků, což je o pětadvacet více než loni. Číslo ale ještě není definitivní. Stále se můžete do běhu přihlásit, a to prostřednictvím on-line formuláře nebo přímo na místě. Startovné pro dospělé je sto padesát korun, za děti zaplatíte symbolickou pětikorunu.