Oslavte Vánoce dobrým skutkem. Věnujte dárek pacientům, kteří tráví svátky v nemocnici

ZLÍN – Slavnostní atmosféru Vánoc v rodinném kruhu a teple domova bereme mnohdy jako samozřejmost. Jsou ovšem tací, kterým musí svátky strávit na nemocničním lůžku. Právě proto letos Baťova nemocnice ve Zlíně zopakuje úspěšnou dobrovolnickou akci Dobrý skutek. Darováním malé pozornosti tak budete moct udělat velkou radost těm, kteří o svátcích zůstanou sami se svou nemocí.

Pokud chcete pacientům zpříjemnit Vánoce, připravte pro ně drobný dárek. „Podle našich zkušeností udělá pacientům velkou radost jakákoliv maličkost, důležité je vědomí, že si na ně někdo vzpomněl. Strávit nejkrásnější svátky v roce v nemocnici si nikdo nepřeje a naším cílem je, aby je i naši pacienti prožili příjemně,“ vzkázala vedoucí Dobrovolnického centra zlínské nemocnice Michaela Schneider.

Zájemci mohou dárky nosit až do 19. prosince do budovy 26 zlínské nemocnice a odevzdat je v šestém patře v kanceláři 626 vždy od pondělí do pátku mezi osmou a třetí. Pokud byste chtěli přijít v jiném čase, můžete si domluvit individuální schůzku na čísle 776 209 307.

Darovat je možné celou řadu věcí. „V loňském roce lidé nejčastěji přinášeli hygienické a kosmetické prostředky, například mýdla, kartáčky na zuby, zrcátka, sprchové gely nebo šampóny. Hodně zastoupeny byly také stolní hry, psací potřeby, knihy a křížovky. Všechny dárky naši pacienti přivítali, a stejný výběr by jistě udělal radost i během letošních Vánoc,“ nepochybuje Michaela Schneider.

V minulém roce měla akce Dobrý skutek u veřejnosti velký ohlas. Pro pacienty se sešlo přibližně tři sta padesát dárků.

Zdroj: Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně