Platil kradenou kartou. Policie má jeho podobu, ale nezná ho. Pomůžete?

PRAHA – Ze zaparkovaného vozu byla ukradena kabelka i s obsahem. Několik hodin poté pak byla zneužita ukradená platební karta. Poznáváte podezřelého muže na záznamu bezpečnostních kamer?

Policisté z místního oddělení Zličín pracují od počátku měsíce října na objasnění případu krádeže a také zneužití kradené platební karty. Ze zaparkovaného vozu před nákupním centrem na Praze 5 kdosi ukradl kabelku i s peněženkou a osobními doklady. Několik hodin po krádeži zaplatil neznámý muž svůj nákup kradenou platební kartou, která se nacházela právě v této peněžence. Majitelce vznikla celková škoda přesahující jedenáct tisíc korun.

„Podezřelého muže zaznamenaly bezpečností kamery před obchodním centrem, a také během nákupu v nedaleké večerce. Pokud máte informace, které by mohly vést k odhalení totožnosti podezřelého, či víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím linku 158,“ uvedl dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a neoprávněné opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku. Pokud se prokáže, že má muž na svědomí i samotnou krádež, hrozí mu až dva roky za mřížemi.