V Litovli hořel v noci přístřešek v průmyslovém areálu

LITOVEL – Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v noci u požáru, který vznikl ve skladovací hale v Litovli. Hasičům se naštěstí podařilo zabránit výraznému rozšíření požáru, ale vzniklá materiální škoda je vysoká.

Ve středu 6. listopadu krátce před půl desátou večer byl na tísňovou linku 112 oznámen požár plastového přístřešku větších rozměrů – skladovací haly na ulici Palackého v Litovli. Hořelo několik palet s kartonem. Namísto ihned vyjely požární jednotky profesionálních stanic Litovel a Uničov a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané a Tří Dvorů.

„Hasičům se v krátkosti podařilo nebezpečnému počínání plamenů a výraznému rozšíření požáru zabránit. Okolní objekty byly včas protipožárně zajištěny. V navazujícím čase za využití transportní mobilní techniky dohašovaly jednotky prohořelé palety již mimo objekt na bezpečném volném prostranství. Postupně tak dohasily menší ohniska a doutnající místa bez plamenného hoření,“ uvedl tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Jeden z pracovníků ostrahy se v počátečních minutách požáru nadýchal nebezpečných zplodin hoření a skončil v péči zdravotníků. Způsobené škody přesáhnou částku milion korun. Příčiny požáru se vyšetřují.