Vloupali se do kina i do zoo. Kradli vše. Škoda dosáhla pěti milionů korun

PRAHA – Trojice mužů kradla, během osmi měsíců spáchali přes šedesát vloupaček. Dostali se do kina, zoo parku, zlatnictví, i do bytů. Brali všechno, co mělo nějakou cenu. Policisté je už lapli.

Od února do září řádil trojlístek mužů ve věku jednadvacet až dvaadvacet let. Někdy kradli společně, jindy samostatně. Vloupávali se do objektů, kde brali auta, cennosti, ale také odcizili jeden motorový člun v hodnotě osmi set tisíc. Během své trestné činnosti se nevyhnuli ani obchodům, zlatnictvím, navštívili i zoo park, a také kino a kanceláře. Ukradené věci následně prodávali po bazarech pod cenou. Ukradenými bankovními kartami pak prováděli bezkontaktní transakce v částkách, kdy není vyžadován PIN.

„Celkem kriminalisté zadokumentovali 64 případů, se škodou dosahující pěti milionů korun. Muže se podařilo dopadnou díky kamerovým záznamům a stopám, které na místech činu zanechali. Při následných výsleších se k trestné činnosti doznali. Dva z nich jsou stíhání vazebně, protože již byli za podobnou činnost v minulosti odsouzeni. Za spáchané trestné činy hrozí mužům až osm let odnětí svobody,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Většinu odcizených vozidel se podařilo vypátrat a navrátit zpět majitelům. Policisté dokonce nalezli i zmiňovaný motorový člun, který měl již odmontovaný motor. Ten byl však vypátrán při silniční kontrole v jedné z ukradených dodávek, když směřoval ke kupci.