Jihlavští vysokoškoláci si připomenou výročí sametové revoluce

JIHLAVA – Studenti studentům aneb Co se dělo v listopadu 1989. Připomínkovou akci v rámci programu Svobodná třicítka chystají na čtvrtek 14. listopadu na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě. Ve 13.00 v aule školy odstartuje panelová diskuze s aktéry listopadových událostí roku 1989 na Vysočině, kterou povede významný český režisér Igor Chaun.

Akci zahájí v 11.00 hodin úvodním slovem rektor Václav Báča. „Následovat bude vystoupení studentů, které se bude dotýkat citlivých témat s tímto obdobím spojených, dobové písně zahraje kytarista a nebude chybět ani originální ukázka totalitní výuky s pravou soudružkou učitelkou,“ přibližuje program Magdalena Martini z VŠPJ.
Od 13.00 hodin mohou zájemci navštívit panelovou diskuzi s aktéry listopadových událostí v Kraji Vysočina, kterou povede významný český režisér Igor Chaun. Diskutovat budou Pavel Svítil, Petr Kubíček, farářka Daniela Brodská, Pavel Toman a Martin Laštovička. Všechny tyto osobnosti byly aktivními hybateli událostí spojenými s listopadem 1989 a dotýkal se jich pád totalitního režimu.

Po 14.00 hodině se ve vestibulu VŠPJ představí divadlo VOKO. „Po jeho skončení se společně vydáme se studenti, pracovníky školy a zájemci z řad veřejnosti průvodem k památníku Klíče, kdy si cestou zacinkáme klíči a transparenty si připomeneme absurdnost tehdejší doby,“ zve Magdalena Martini.