Mladý muž si s placením hlavu nelámal. Lup ukrýval do kočárku

VSETÍNSKO – Mladý muž z Valašského Meziříčí ochotně brával malou dcerku své přítelkyně na nákupy. Kočárek mu příhodně sloužil jako dobrý úkryt pro lup, který si z obchodů odvážel. Jen během října si tímto způsobem třikrát přilepšil v drogerii, dvakrát v hračkářství a jednou okradl úřednici. „Jelikož se jedná o nenapravitelného zloděje, který je za krádeže nyní v podmínce, a navíc už má v rejstříku trestů tři záznamy, podala vyšetřovatelka podnět na návrh na vzetí do vazby,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Čtyřiadvacetiletý cizinec bydlí ve Valašském Meziříčí spolu s přítelkyní a její malou dcerkou. Ukradené věci z místních obchodů si odkládal do kočárku s holčičkou a díky tomu projížděl pokladnou bez placení. Jelikož způsobil vždy jen malou škodu, policisté krádeže řešili jako přestupky. „Poté, co se podařilo s pomocí kamerových záznamů z prodejen a popisu od prodavaček zjistit, že se jedná o stejného muže, případ si převzali kriminalisté, kteří po ztotožnění muže obvinili z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku,“ informovala Javorková.

Příležitosti se chopil i na městském úřadě v Novém Jičíně. Při vyřizování nutných záležitostí využil chvilkové nepřítomnosti pracovnice v kanceláři a z peněženky jí ukradl platební kartu, se kterou si třikrát nakoupil v obchodě.

Kriminalisté posléze zjistili, že v rejstříku trestů České republiky má už tři záznamy za ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněného užívání cizí věci a za krádeže z letošního června, kvůli kterým je dosud v podmínce. „Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Včera odpoledne rozhodl soud o vzetí do vazby obviněného muže a kolegové ho eskortovali a předali o půl šesté večer do vazební věznice v Ostravě,“ dodala Javorková.