První letošní vražda na Českolipsku! Mladou ženu ubodal bývalý partner

ČESKÁ LÍPA – Krajští kriminalisté od úterního dopoledne vyšetřují násilný trestný čin v České Lípě. Šlo o vraždu mladé ženy jejím 25letým přítelem, který na sebe ještě v den spáchání činu sám upozornil. Soud vzal muže do vazby.

Muž z Českolipska svou bývalou 28letou přítelkyni navštívil v úterý 5. listopadu v ranních hodinách v jejím českolipském bytě, kde ji potom fyzicky napadl nožem a způsobil jí smrtelné zranění, kterému na místě podlehla. Následně byt opustil. „Obviněný na sebe a svůj zločin v den jeho spáchání upozornil a krátce na to ho policisté zadrželi. Jeho trestní stíhání zahájili po vyhodnocení všech zajištěných stop a provedeného šetření,“ uvedla policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Motivem činu byly osobní neshody mezi mužem a jeho bývalou partnerkou. K její vraždě se policistům přiznal. „Poté, co ho vyšetřovatel vyslechl jako obviněného, podal krajskému státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby,“ dodala mluvčí Baláková. Důvodem byly především obavy z toho, že by se na svobodě trestnímu stíhání nebo vysokému trestu snažil vyhnout.

Včera na muže uvalila soudkyně českolipského soudu vazbu. Za zvlášť závažný zločin vraždy mu hrozí trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let. Násilná smrt mladé ženy je letošní první vraždou na Českolipsku.

Ilustrační foto: Shutterstock