Rozzuřený muž zdemoloval benzinku: Měla prý opakovaně zavřeno!

TACHOV – Vlastním očím nemohl uvěřit pracovník čerpací stanice v Tachově, který před zavírací dobou právě uklízel její vybavení. To, co tam právě uviděl, však byla tvrdá realita, a tak neprodleně zavolal policii.

Stal se totiž svědkem nezvyklého výjevu, kdy jemu neznámý běsnící muž náruživě demoloval venkovní zařízení benzinky. Neušetřil stojany na zboží, koše ani reklamní bannery. Když své destruktivní dílo ukončil, z místa zkázy spěšně odešel. Do případu se ihned vložila policie, pro kterou byla hračka na základě popisu a informací poskytnutých od obsluhy brzy podezřelého úspěšně vypátrat. Muž se ke svému jednání doznal a jako motiv své agresivity dotčeně uvedl, že byl rozezlený proto, že se mu v minulosti několikrát stalo, že byla čerpací stanice uzavřená před pracovní dobou.

Policisté dotyčného vyzvali k prokázání totožnosti, ten však nespolupracoval, začal se chovat agresivně a chtěl utéct. Po opakované výzvě, aby na místě setrval a prokázal svoji totožnost, jej policisté zadrželi a s ohledem na jeho stoupající agresivitu a kladení odporu použili proti muži donucovací prostředky. Za pomoci hmatů a chvatů ho zpacifikovali a nasadili mu služební pouta. „Dotyčného převezli na místní oddělení, kde s ním provedli potřebné úkony včetně dechové zkoušky, která byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,47 promile alkoholu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.