Kradli v novoměstském kostelíku i ze zaparkovaného auta

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Novoměstští policisté vypátrali zloděje, kteří v závěru srpna kradli v kostelíku v Novém Městě na Moravě a také se vloupali do zaparkovaného auta. Muži z Opavska ve věku 21 a 20 let mohou jít za mříže až na tři roky.

„Muži jsou podezřelí z toho, že se ve čtvrtek 29. srpna ve večerních hodinách společně vloupali do kostelíku v Novém Městě na Moravě, kde odcizili mimo jiné elektrický přímotop, vysavač, ventilátor a prodlužovací kabely. Škoda byla vyčíslena na částku kolem pěti tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Stanislava Miláčková.
O den později se dvacetiletý mladík vloupal do zaparkovaného auta u přírodního koupaliště. Pro rozbití okna ukradl z vozu batoh s různými věcmi včetně mobilu a peněženky s osobními doklady a platebními kartami. „Celková škoda byla vyčíslena na částku kolem osmi tisíc korun,“ doplnila Stanislava Miláčková.

„Policejní inspektor sdělil oběma mužům podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Dvacetiletému muži navíc sdělil podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedl Stanislav Sochor, vedoucí obvodního oddělení.

Oba podezřelí muži už byli v souvislosti s majetkovou trestnou činností trestaní. Jednadvacetiletý muž má dokonce podmínku a mladší ze zlodějů si už odpykal sedm měsíců za mřížemi a z vězení se vrátil letos v březnu.