Lampiónový průvod dnes přivítá sv. Martina! Náměstí T. G. Masaryka bude do 21 hodin uzavřeno

PŘÍBRAM – Je to velkolepá příbramská tradice pro dětské potěšení. Světelný lidský proud se tu tradičně promění v mohutnou řeku, která pohlcuje další a další malé i větší skupinky čekající u plánované trasy nebo přicházející z vedlejších cest a chodníků. Každý se může stát součástí toho malého zázraku.

Také dnes v pondělí 11. 11. se velcí i malí vydají s lampiony a lucerničkami k Putování se světýlky za svatým Martinem. Průvod vychází za doprovodu havířských světlonošů z areálu dolu Marie na Březových Horách v 17 hodin. Se zastávkou zhruba v 17:10 na náměstí 17. listopadu v Příbrami VII dojde až na náměstí T. G. Masaryka ve staré Příbrami, kde se očekává zhruba v 18 hodin. Parkoviště uprostřed náměstí bude od rána do 21 hodin uzavřeno.

Za svatým Martinem putují Příbramáci se světýlky pro potěšení dětí už od roku 2005. Už prvního průvodu z náměstí 17. listopadu v Příbrami do areálu Marie na Březových Horách se zúčastnilo proti očekávanému počtu 300 účastníků přes jeden tisíc lidí. V roce 2006 převzali nad akcí patronát starostové města Příbram. Tak vznikla novodobá tradice, která obohacuje kulturní život města Příbrami.

Průvod pořádá Spolek Prokop.