Osmnáctiletá řidička přehlédla signál na přejezdu a střetla se s vlakem

ZLÍN – Nehodu na železničním přejezdu způsobila nejspíš nezkušenost. Teprve osmnáctiletá řidička projížděla ve Zlíně přes Podvesnou v době, kdy světla na přejezdu blikala červeně. I přes výstražný signál pokračovala dál a střetla se s právě projíždějícím vlakem „Řidička měla štěstí. Z nehody vyvázla bez zranění,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

K nehodě došlo dnes před polednem. „Mladá řidička osobního vozidla Škoda Scala jela ve směru od ulice Broučkova ke třídě Tomáše Bati přes železniční přejezd na ulici Podvesná. S největší pravděpodobností přehlédla červený světelný signál na přejezdovém zabezpečovacím zařízení,“ popsala Kozumplíková.

Na železniční přejezd vjela právě ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak směrem na Otrokovice. Při srážce bylo ve vlaku asi dvacet pasažérů, nikdo však naštěstí nebyl zraněn. Dechová zkouška u řidičky i strojvedoucího byla negativní.

Trať byla po dobu vyšetřování nehody uzavřena a dopravu na místě řídili policisté. „Škodu na vozidle i na vlaku vyčíslili policisté předběžně na sto šedesát tisíc korun,“ dodala Kozumplíková.