Řidička (25) vjela do protisměru: Smetla drsně auto se seniorem (76)

DOMAŽLICE – Obětí těžké nehody se stal šestasedmdesátiletý řidič osobního auta značky Opel Corsa, který jel v sobotu po silnici mezi obcemi Kdyně a Domažlice a nic nenasvědčovalo tomu, že už za pár okamžiků mu půjde o život.

K osudnému okamžiku došlo  kolem jedenácté hodiny u rybníku Smolov. Pětadvacetiletá řidička osobního auta tovární značky Mercedes jedoucí od Kdyně na Domažlice v pravotočivé zatáčce pravděpodobně dostala smyk, přejela do protisměru, a čelně tvrdě srazila auto Opel Corsa se seniorem.Ten utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Plzni.

Řidička vyvázla s lehkým zraněním a podrobila se dechové zkoušce na alkohol, která byla s výsledkem negativním. Řidič vzhledem ke svému stavu nebyl dechové zkoušky schopen, a proto byl nařízen odběr krve v nemocnici. „Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Zdroj: Policie ČR