V Motýlím domě si vám nejkrásnější motýli z celého světa sednou i na rameno

V tropické zahradě Motýlího domu v Karlových Varech zažijete úžasnou podívanou na poletující pestrobarevnou exotiku. Kolem vás budou létat živí motýli, kteří si vás občas mohou splést s květinou. Objevte jejich kouzelný svět z bezprostřední blízkosti.

Račte vstoupit dál!

Navštívíte-li Motýlí dům, připravte se na setkání s těmi nejkrásnějšími motýly z celého světa. Uvidíte tu poletovat exotickou krásu z Thajska, Filipín a deštných pralesů Jižní Ameriky i Mexika. Můžete zkoumat detaily jejich křídel a při troše štěstí být svědkem okamžiku motýlího líhnutí z kukly a jeho prvního životního letu.
Místnost s těmito krasavci je v podstatě tropickou zahradou s vysokou vlhkostí vzduchu a teplotou kolem 30 °C, tím zde mají ideální podmínky pro život. Je proto dobré si u pokladny odložit svrchní oblečení a do motýlího území vejít jen v tričku s krátkým rukávem. Uvnitř se nachází jezírko s rybami a malým vodopádem, roste zde řada květin a rostlin, které vytvářejí džungli z jejich vlastní domoviny. Dokonce tu můžete potkat družnou želvu a několik poletujících ptáčků, kteří atmosféru tropické zahrady ještě více umocňují. Dokreslujícím zážitkem je zvuková kulisa v takzvané motýlí letové zóně, která se rozkládá na ploše sto metrů čtverečních.

Motýlí dům. Zdroj: Motýlí dům Diana Karlovy Vary pro novinykraje.cz

V zadní části místnosti se také nachází líheň, kde si můžete prohlédnout a pozorovat různé druhy kukel. Možná spatříte i vykukleného motýla, který čeká, až mu dostatečně proschnou křídla, aby se mohl rozletět. Na stolečcích po obvodu zahrady jsou misky s cukerným roztokem a přezrálým až nahnilým ovocem, což je motýlí potrava.

Na koho ten motýl sedne?

Při vstupu do zahrady si dávejte pozor, neboť někteří motýli mohou sedět na zemi přímo za dveřmi. Vezmete-li si výrazné oblečení, vězte, že velmi pravděpodobně na vás některý motýl usedne. To znamená, že se vás nebojí, takže ani vy se ho nebojte. Motýli jsou prostě všude. A při odchodu se zase koukněte do zrcadla, které se nachází hned vedle dveří a prohlédněte se ze všech stran, zda s nějakým motýlem na sobě neodcházíte. Chcete si zážitek s tropickými motýly zvěčnit? To můžete, fotografování je zde povoleno a dokonce není ani zpoplatněno. Na památku si ve vstupní hale u pokladny můžete zakoupit suvenýry výhradně s motýlí tématikou.

Motýlí dům Diana

Motýlí tropickou zahradu najdete ve výletním areálu Diana. K němu lze přijít pěšky přes lázeňský les anebo využít pohodlnější cestu lanovkou, její nástupní i výstupní stanice je v uličce Mariánská. Vjezd auty k areálu není povolen.

Po návštěvě Motýlího domu se ještě můžete porozhlédnout po okolí. Je tu parádní hřiště pro děti a minizoo s prasátky, kozami a poníky. Po areálu se také pyšně prochází sněhobílí pávi. Jste-li milovníci vyhlídek, můžete vyjít po schodech nebo se vyvézt výtahem na rozhlednu Diana, ze které budete mít Karlovy Vary jako na dlani. Vstup je bezplatný.

Místo

Karlovarský kraj, okres Karlovy Vary, město Karlovy Vary

GPS stanice lanové dráhy: 50.2199822N, 12.8778781E
GPS Motýlí dům: 50.2187414N, 12.8716978E

Kontakt

Výletní areál Diana – Motýlí dům
Vrch přátelství 5/1, 360 01 Karlovy Vary
tel.: +420 777 774 050
e-mail: info@dianakv.cz
www.dianakv.cz

Otevírací doba

Motýlí dům je v provozu 7 dní v týdnu včetně státních svátků:
listopad – březen 10 –17 hodin
duben a říjen 10 – 18 hodin
květen – září 10 – 19 hodin
24.12. (každoročně) zavřeno

Vstupné

dospělí 90 Kč, děti 3 – 15 let 50 Kč, důchodci a ZTP 50 Kč, rodinné vstupné 2 dospělí + 2 až 3 děti 250 Kč

Kde se najíst ?

Přímo v areálu Diana se také nachází restaurace.
Výletní areál Diana – Restaurace
Vrch přátelství 5/1, 360 01 Karlovy Vary
tel.: +420 777 774 050
e-mail: info@dianakv.cz
www.dianakv.cz

Kde se ubytovat?

Město Karlovy Vary nabízí velké množství ubytovacích zařízení – více na www.karlovyvary.cz.