Žebrající matka opilá, otec také. Kde skončilo jejich spoře oděné dítě?

PARDUBICE – Strážníci městské policie řešili o víkendu případ rodiny, v níž určitě není něco v pořádku. Především péče o malé dítě, o které se jeho rodiče nedokázali kvůli alkoholu postarat.

Opilá, napůl svlečená matka, žebrající o peníze, vedle ní malé dítě předškolního věku. Takový pohled se naskytl kolemjdoucí ženě, která neváhala a zasáhla. Plačícího a taktéž spoře oděného dítěte se ujala a odvedla jej do tepla, což v tomto případě byla nedaleká restaurace, a zavolala strážníky. Ti měli na místě co dělat, aby sehnali nějakou odpovědnou osobu. Matka tuto roli zcela evidentně nezvládla. V dechu měla přes tři promile alkoholu.

Hlídka tedy zjistila kontakt na dalšího zákonného zástupce, ovšem i otec byl v podobném stavu. Ačkoliv se strážníci pokusili muži vysvětlit vážnost situace, po chvíli to vzdali. Muž byl zjevně opilý a nechápal, proč s ním chtějí vůbec něco řešit.

Nakonec se hlídce podařilo sehnat kontakt na dědečka, který přijel na místo a vyzvedl si jak svou dceru, tak i své vnouče. Celá událost zabrala strážníkům přes hodinu a půl práce na místě. Nezodpovědné jednání matky bude mít dohru na odboru sociálně-právní ochrany dětí, kam bude celá událost postoupena.

Foto: Městská policie Pardubice