Muž na Domažlicku zapíjel zákaz řízení, neměl na zaplacení!

DOMAŽLICKO – Případem potížisty se zabývali policisté, když včera krátce po čtrnácté hodině zastavili v obci Havlovice osobní auto tovární značky Mitsubishi a zkontrolovali dvaačtyřicetiletého řidiče.

Z dostupných evidencí hned zjistili, že tento muž usedl za volant motorového vozidla přesto, že mu byl již dříve uložen trest zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvanáct měsíců, a to od dubna 2019 do dubna 2020. „Věc bude zpracována ve zkráceném přípravném řízení. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Tím však celý případ neskončil, protože k němu vyjížděla hlídka v brzké době ještě jednou. Přivolal jí dnes nad ránem číšník z jedné domažlické restaurace, kde seděl a popíjel již zmiňovaný dvaačtyřicetiletý muž jako host a neměl na zaplacení útraty za alkohol ve výši 640 korun. „Policistům uvedl, že pro provedení úkonů v souvislosti s jeho zákazem řízení se potřeboval uklidnit alkoholickými nápoji a že byl domluven s kamarádem, že mu přiveze peníze. Kamarád však nepřijel a on tak neměl žádné peníz. Dluh se zavázal uhradit, nicméně policisty byl řádně poučen, že pokud jej nezaplatí, budou jeho jednání evidovat jako přestupek proti majetku,“ dodala mluvčí policie.