Nehodu kamionu vyšetřuje policie. Žádá případné svědky o pomoc

PRACHATICKO – Dopravní policisté vyšetřují v těchto dnech nehodu, k níž došlo v minulém týdnu na Prachaticku. Dnes zveřejnili podrobnosti a žádají případné svědky dopravní nehody o informace.

Ta se stala v úterý 5. listopadu 2019 v půl páté v podvečer, a to na rovném úseku silnice druhé třídy číslo 141 mimo uzavřenou část obce v katastru obce Zbytiny. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud neustanovený řidič dosud nezjištěného vozidla, který se nechoval ohleduplně a ukázněně, následkem čehož vyjel s vozidlem do protisměru, kde narazil zpětným zrcátkem do zpětného zrcátka protijedoucího nákladního vozidla DAF s návěsem,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Po nehodě řidič na místě nezastavil a nehodu následně ani neoznámil. Hmotná škoda na vozidle DAF je odhadnuta na 10 000 korun. „Žádáme případné svědky této dopravní nehody, aby policisty kontaktovali na služebně v ulici Pivovarská 4 v Prachaticích, telefonní číslo 974 236 254 nebo prostřednictvím tísňové linky 158,“ uvedla Joklová.