Auto zůstalo zaklíněné na železničním přejezdu. Srazil ho projíždějící vlak

VSETÍNSKO – Pětadvacetiletá řidička jela včera večer přes Huslenky na Vsetínsku. Když přejížděla přes železniční přejezd, najela pravým kolem mimo něj a vůz zůstal zaklíněný na místě. Právě v té chvíli se k přejezdu blížil vlak a došlo ke střetu. I přes vysoké škody se ale nehoda obešla bez zranění.

Řidička Fordu projížděla Huslenkami před osmou večer. „Odbočila z hlavního tahu obcí a chtěla následně přejet železniční přejezd. V této chvíli nebylo výstražné světelné ani akustické znamení zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu v činnosti,“ popsal policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Při nájezdu řidička najela pravý kolem mimo přejezd a auto zůstalo stát zaklíněné na místě. V tom okamžiku začala signalizace upozorňovat na projíždějící vlak. „K přejezdu mířila osobní vlaková souprava jedoucí ze Vsetína směrem do Velkých Karlovic. Došlo ke střetu vlaku s osobním autem,“ sdělil Malcharczik.

Řidičce a jejímu spolujezdci se naštěstí podařilo auto rychle opustit. Při srážce tak nedošlo ke zranění osádky vozu ani nikoho z dvanácti cestujících. Provedená dechová zkouška byla negativní u řidičky i strojvedoucího.

Provoz na trati mezi obcemi Hovězí a Halenkov byl zastaven. Cestující z vlaku museli využít náhradní dopravu.

Sčítaly se i škody. „Na autě činí třicet tisíc a na vlakové soupravě čtvrt milionu korun,“ informoval Malcharczik.

V letošním roce je to na Vsetínsku už čtvrtá srážka vlaku s autem na přejezdu. V dubnu se právě v Huslenkách střetl dvacetiletý řidič s projíždějícím vlakem, který narazil do zadní části vozu. Hned ke dvěma srážkám došlo v lednu, obě nehody v Rožnově a v Karolince přitom od sebe dělilo jen několik dní.

Foto zdroj: Policie ČR
Foto zdroj: Policie ČR
Foto zdroj: Policie ČR