Kriminalisté hledají lupiče z benzínky v Hradci. Žádají o pomoc

JINDŘICHŮV HRADEC – O loupežném přepadení čerpací stanice v Jindřichově Hradci jsme vás krátce informovali již včera. Dnes jindřichohradečtí kriminalisté zveřejnili podrobnosti k tomuto případu a žádají širokou veřejnost o pomoc.

K přepadení došlo v úterý 12. listopadu 2019 před třetí hodinou ranní. Do prodejních prostor čerpací stanice MOL v Jindřichově Hradci v tu dobu vstoupil neznámý pachatel, který byl maskován pravděpodobně vytaženou mikinou přes nos a zimní čepicí na hlavě.

„Pod pohrůžkou krátké střelné zbraně gestikulací donutil zaměstnankyni k vydání finanční hotovosti, která byla v té době v kase. Poškozená dle pokynů pachatele vložila bankovky i mince do jím přinesené igelitové tašky. Neznámý pachatel poté i s finanční hotovostí z místa činu odešel směrem k ulici Rezkova,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová. Zaměstnankyně čerpací stanice naštěstí neutrpěla žádná zranění.

Kriminalisté na případu intenzivně pracují a žádají veřejnost o spolupráci. „Kdo z občanů viděl v inkriminované době muže s černou zimní čepicí na hlavě, oblečeného do světle modrých riflí a tmavozelené bundy s hnědými kostkami, šedohnědých tenisek a šedozeleného roláku, jenž byl vysoký kolem 170 centimetrů, a to v okolí benzinové čerpací stanice MOL nebo jak jde ulicí Rezkova, nechť kontaktuje kriminalisty cestou tísňové linky policie 158,“ dodává policejní mluvčí Millerová.