Na jihočeských silnicích vyhasl další lidský život. Tentokrát na Písecku

PÍSECKO – Dnes v brzkých ranních hodinách se stala další z řady velmi vážných nehod na jihočeských silnicích. Na Písecku došlo ke střetu osobního auta s chodcem. Následky jsou bohužel tragické.

Nehoda se stala ve středu 13. listopadu 2019 krátce po šesté hodině ranní v Milevsku. „Muž přecházel na okraji města silnici ve směru od benzinové čerpací stanice a ve směru do města přijížděl řidič s osobním automobilem značky Citroen. V pravém jízdním pruhu pak došlo ke střetu mezi vozidlem a chodcem,“ popsala situaci na místě policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Chodec utrpěl tak závažná zranění, kterým během převozu do nemocnice podlehl. Alkohol u řidiče osobního automobilu vyloučila dechová zkouška. „Případ si od dopravních policistů převzali písečtí kriminalisté, kteří prošetřují přesné okolnosti smrtelné dopravní nehody a míru zavinění účastníků,“ konstatovala policejní mluvčí.

Bohužel se v tomto týdnu jedná již o druhého chodce, který na jihočeských silnicích nepřežil střet s automobilem. Včera jsme vás informovali o tragické nehodě na Prachaticku (článek najdete zde).