Zapojte se do potravinové sbírky i vy!

BRNO – Už za pár dní, 23. listopadu 2019, se uskuteční Sbírka potravin pro potřebné. Zakoupením jídla pomůžete lidem v nouzi.

Akce se uskuteční od 8 do 18 hodin, jedná se o celorepublikovou akci. Pomoci můžete potravinovým a drogistickým zbožím, které předáte dobrovolníkům. Ti už zboží zašlou potřebným. „Těší mě vlna solidarity, která se v Brně díky této smysluplné akci každoročně zvedne. Děkuji všem zapojeným a vyzývám občany k sounáležitosti a pospolitosti,“ uvedl náměstek primátorky města Brna pro oblast sociálních služeb Robert Kerndl.

Zapojit se lze i prostřednictvím internetu od 20. listopadu do 3. prosince, kde nakoupíte v internetovém obchodě, například rohlik.cz. V jarním kole celorepublikové Sbírky potravin se vybralo 212 tun potravin a 23 tun drogistického zboží. Sbírku organizuje Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR spolu s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery z neziskového sektoru.