Opilec usnul na kapotě auta. Když ho majitel vzbudil, vyhrožoval mu s nožem v ruce

OTROKOVICE – Opilec v Otrokovicích usnul na kapotě zaparkovaného auta. Když se majitel vrátil k vozu, snažil se ho vzbudit. To ale muže rozlítilo natolik, že se proti němu obrátil s nožem v ruce a vyhrožoval mu zabitím. Teď devětatřicetiletému recidivistovi hrozí až tříletý trest. O případu dnes informovala policie.

K události došlo minulý pátek dopoledne. Majitel vozu Alfa Romeo se snažil opilce upozornit, aby slezl, ale probudit ho se mu nepodařilo. Muže proto z auta shodil. „To ovšem spáče rozlítilo, vytáhl z kapsy nůž se sedmicentimetrovou čepelí a začal majiteli vozu vyhrožovat usmrcením. Přitom za ním běžel za doprovodu vulgarismů několik desítek metrů, až do okamžiku, kdy kolem projížděli strážníci městské policie,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Majitel auta strážníkům vysvětlil, co se stalo. Dechová zkouška u agresora odhalila téměř dvě promile v krvi. „Přivolaní policisté muže zajistili a převezli ho nejprve do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži a následující den po vystřízlivění do policejní cely, odkud po několika dnech po rozhodnutí soudce putoval přímo do vazební věznice,“ sdělila Kozumplíková.

Komisařka obvinila devětatřicetiletého muže z Otrokovic z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Za podobnou trestnou činnost byl přitom v minulosti už potrestán a podmínečně propuštěn. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková.