První sportovci testují novou sportovní halu ve Světlé nad Sázavou

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU – Florbal, basket i házená se budou hrát v nové sportovní hale ve Světlé nad Sázavou. Zástupci města, Kraje Vysočina i dodavatele stavby novou halu slavnostně otevřeli ve středu 13. listopadu, od kdy také začala sloužit malým i velkým sportovcům.

Dlouhých deset let čekalo město na tento den a čekání se vyplatilo. „Troufám si říct, že v širokém okolí není modernější hala s větším zázemím, než má naše město,“ vyzdvihuje kvalitu haly světelský zastupitel Tomáš Rosecký.
V nové sportovní hale najde zázemí hned několik druhů sportovců. Florbalisté, kteří mají ve městě velkou základnu, museli do začátku tohoto týdne jezdit do nedaleké Ledče nad Sázavou. Nově už všechny své tréninky a turnaje odehrají na domácí půdě. Dále se v hale mohou provozovat prakticky všechny míčové sporty. Futsal, volejbal, nohejbal, basketbal a také házená, u které je ale zakázané použití speciálního vosku. Na své si přijdou i hráči badmintonu, jelikož na ploše jsou nalajnované celkem čtyři kurty. Do budoucna se počítá i s místem na cvičnou horolezeckou stěnu. Plocha ale nebude sloužit jen sportovcům, ve středu 13. listopadu si v rámci slavnostního otevření její kvalitu vyzkoušel i taneční kroužek z místního domu dětí a mládeže.

Přijďte halu okouknout, na sobotu 16. listopadu se chystá Den otevřených dveří

Už tuto sobotu, 16. listopadu ve Světlé připravují Den otevřených dveří, můžete tak přijít podpořit týmy dorostenek florbalového oddílu Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, které odehrají mistrovská utkání v lize dorostenek, regionu V (Kraj Vysočina a Jihočeský kraj) se soupeři z Písku a Pelhřimova. Čas turnaje je 9.00 až 16.00 hodin. Od 17.00 je naplánovaný exhibiční zápas ve futsalu, při kterém se utkají mistři ČR ve veteránském fotbalu (FK Světlá n/S) proti výběru bratrů Marešových (mistři ČR ve futsalu za Pramen Havlíčkův Brod) a dokonce přijede i několik známých fotbalistů. Zájemci pak budou moci nahlédnout do všech zákoutí haly a zjistit, jak vypadá nejen technické zázemí, ale i prostor šaten, tribuna a bufet.