Řidič Passatu myslel, že silnice je jen jeho, proletěl se 200 metrů

BŘECLAV – Další vážná dopravní nehoda na Břeclavsku po čtvrteční ranní hromadné nehodě autobusu v Břeclavi se odehrála kolem jedenácté hodiny na silnici z Podivína do Lednice.

Nehodu způsobila podle policie hazardní jízda řidiče Volkswagenu Passat, který ve vysoké rychlosti nevybral zatáčku. V protisměru se pak střetl s Fabií. Volkswagen po sérii nárazu do panelů lemujících levotočivou zatáčku zasáhl protijedoucí vůz levou stranou. Fabie čelně trefila místo řidiče a zbortila je o desítky centimetrů dovnitř. Něco takového policisté ještě neviděli. „Řidič volkswagenu utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. Ve fabii se dva cestující zranili těžce,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová. Hasiči museli cestující z vraků vyprostit. O síle nárazu a rychlosti jízdy vypovídala vzdálenost od místa prvního střetu s panely k místu zastavení vraku. Neovladatelný vůz urazil asi dvě stě metrů, než se zničený zastavil bez dvou kol. Zadní náprava se totiž utrhla, proletěla vzduchem a skončila padesát metrů od mostu na hrázi řeky Dyje. Trosky auta a pneumatiky ležely u vody. Nehoda na několik hodin zastavila provoz na silnici z Podivína do Lednice a policisté prováděli odklon. Silnice z obce Podivín na obec Lednice byla zprůjezdněna kolem 17. hodiny.

1. první náraz do panelu 2. druhý náraz do panelu 3. konečná poloha Fabie 4. konečná poloha Passatu 5. zadní náprava Passatu.

zdroj: Břeclavsko-dopravní info

zdroj: Policie JMK