Školní výlet z Lidic skončil tragédií. Zemřela učitelka a devět studentů se zranilo!

MĚLNÍK – Smrtelná nehoda uzavřela ve čtvrtek 14. 4. před druhou odpolední silnici mezi Novou Vsí a Velvary na Mělnicku. Srazilo se tu nákladní auto a autobus, kterým cestovaly na školní výlet z Lidic do Terezína mladí studenti v doprovodu dvou učitelek.

Nehoda se stala u kruhového objezdu nedaleko Nové Vsi, odkud se sjíždí na dálnici D8. Bylo upřesněno, že šlo o zadní náraz zájezdového autobusu do nákladního automobilu, který převážel lešenářské trubky. Příčinu a další okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Z celkového počtu 46 nezletilých osob se jich 9 lehce zranilo. Na místě byli ošetřeny a transportovány do nemocnice. Pro nezraněné byl na místo vyslán ze slánské stanice evakuační autobus, ve kterém jim byla poskytnuta následná posttraumatická péče.

Při nehodě tragicky zemřela jedna z doprovázejících učitelek, druhá se lehce zranila a záchrankou byla odvezena do nemocnice v Mělníku. V autobuse zůstal zaklíněný řidič, kterého museli vyprostit hasiči, a s těžkým zraněním byl převezen do pražské Vinohradské nemocnice.

Po celou dobu zásahu byla silnice číslo 16 ze Slaného do Mělníka zcela uzavřena, zprůjezdnit se jí podařilo až po osmnácté hodině.

(Aktualizováno)

Foto: HZS ScK