Městští policisté darovali nemocnici pelíšky pro miminka za 57 000 Kč

BRNO – Městská policie Brno se rozhodla uspořádat sbírku pro předčasně narozená miminka v nemocnici na Obilním trhu. Za vybrané peníze zakoupili speciální hnízda, do kterých se miminka po porodu ukládají. Sbírka činila 57 000 Kč.

S nápadem přišli strážníci z poříční jednotky. Kromě klasických hnízd pořídili i jedno speciální s popruhy pro lepší manipulaci s novorozencem. „Zaměstnanci městské policie se společně podílí na řadě dobročinných aktivit, ať je to darování krve nebo nákup vánočních dárků dětem v těžkých životních situacích. Pomoci těm nejmenším se zdálo jako samozřejmá věc a mám velkou radost, že můžeme porodnici předat už hmatatelný dar, který jim ulehčí péči o předčasně narozené děti,“ vysvětlil důvody sbírky Pavel Čermák, vedoucí odboru pořádkových útvarů Městské policie Brno

Za předčasně narozené děti se považují ty před 37. týdnem, zdravotníci se ale setkávají i s porodem před 24. týdnem. Novorozenci váží často jen půl kila a musí trávit někdy i měsíce ve speciálním inkubátoru. Lékaři zjistili, že v hnízdech se dětem lépe daří, nabírají síly a jsou klidnější.

Zdroj: MP Brno